Thursday, June 12, 2014

Kartoffelsalat med Karry - Curry Potato Salad

Nu er jeg så officielt tilbage i mit hjemland Danmark. Har godt nok savnet dansk mad en hel masse, mens jeg har været i USA i 10 måneder, men så er det jo godt, man kan komme hjem og få en masse af de ting, som man har savnet. Her er en ting, som jeg ikke har fået en eneste gang i USA: kartoffelsalat, så her får du et rigtig lækkert bud på, hvordan sådan en kan smage.


My 10 months in USA are now officially over, and I'm back in Denmark and ready to eat lots of delicious Danish food that I can show you guys! Here is a thing I've missed a lot in America; Potato Salad, so here is one of my favorite recipes for one of those.

Ingredients/ingredientser:

1 kg (2 lb) nye kartofler (potatoes)

Dressing:

2 dl (1 cup) ymer (plain yogurt)
1 dl (1/2 cup) græsk yogurt (greek yogurt)
1 tsk (1 tsp) karry (curry)
1 spsk (1 tbsp) sød sennep (sweet mustard)
1 god håndful frisk mynte og purløg (1 handful fresh mint leaves and chives)
salt and pepper

8-10 blommetomater (8-10 small tomatoes)

Directions:

  1. Cut potatoes in dices and boil until tender. Don't overcook otherwise they'll get smash when you fold them in the dressing. Let them cool down in the refrigerator for about an hour.
  2. Make the dressing meanwhile by combining the rest of the ingredients except for the tomatoes.
  3. When the Potatoes are cooled down, fold them gently into the dressing and top with slices tomatoes.
  1. Skær kartofler i små terninger og kog dem indtil de er mære, men ikke for længe, for så går de i stykker, når de skal vendes i dressingen. Lad den køle af i en times tid i køleskabet.
  2. Bland ingredientserne til dressingen og smag til med salt og peber. 
  3. Når kartoflerne er kølet af vendes de forsigtigt sammen med dressingen. Top med tomater, skåret i små både.


No comments:

Post a Comment